-Г-н Садъков, вие сте единственият кандидат за районен  кмет, който 

...
-Г-н Садъков, вие сте единственият кандидат за районен  кмет, който 
Коментари Харесай

Ерол Садъков: Ще работя за чист, зелен и подреден район „Източен”

-Г-н Садъков, вие сте единственият претендент за районен  кмет, който  не е от ГЕРБ или Политическа партия – Демократична България, който  стига до балотаж.  За вас гласоподаваха 2252 души за кмет на регион „ Източен ” и гласоподавателите Ви отредиха първо място – чувствате ли се като любимец?
Прочетете още
-На първо място желая да благодаря на всеки един от 2252 жители  на „ Източен ”, които гласоподаваха доверие на мен и „ Браво,  Пловдив ”.  Тази поддръжка значи доста, тъй като демонстрира, че ние от „ Браво, Пловдив ” сме на прав път. За първи път се явяваме на избори, като се веселя, че сме съумели с нашите послания да убедим пловдивчани с нашите хрумвания, а и дейности през последните 6 месеца.

Относно въпроса Ви, не бих споделил, че се усещам любимец, а и  е не това е значимото.  Ние ще продължим с нашата положителна акция, а хората сами ще изберат на кого да гласоподават доверие.  Ние няма да отстъпим нашите позиции за развиването на „ Източен ”, както и на Пловдив, без значение от резултата на балотажа.

-Каква ще е първата Ви задача, като кмет на „ Източен ” в случай че спечелите изборите в неделя?

- Неведнъж съм казвал, че проблемите в „ Източен ” са доста, а и доста разнообразни. Хората асоциират „ Източен ” със „ Столипиново ”, само че в региона има и квартали, които са измежду най-предпочитаните за живот  - „ Чайка ”, „ Каменица ”, „ Гладно поле ”.

Категорично няма да разделям кварталите и проблемите им, като приоритизирам един за сметка на различен.

На първо място обаче би трябвало да се решат проблемите с чистотата в региона. Това не се отнася единствено за „ Столипиново ”, където  несъмнено е най-тежко. За страдание, виждаме претъпкани контейнери за боклук, а към тях да е цялостно с отпадъци и в другите квартали, междублоковите пространства са занемарени и мръсни, подвига се прахуляк от улиците.

Това сигурно би трябвало да се реши час по-скоро.

-Казвате чистотата в „ Столипиново ” – каква е дълготрайната Ви стратегия за оправянето с боклуците?

- Искат се доста старания, с цел да се превъзмогне този проблем – от по-сериозна работа на Община Пловдив, до дейното присъединяване на хората в квартала да не позволяват замърсяване.  Да, контейнерите там недостигат, само че това не е единственият проблем с боклуците. 

Самите хора в региона би трябвало да не позволяват да се мърси на улицата, пред блока, в междублоковото пространство. Смятам, че като кмет на регион „ Източен ” мога да бъда медиатор  в този развой, като се основат работни групи с представители на локалните общности. Също по този начин да се ускори контрола и да има наказания за хората, които изхвърлят строителни боклуци, както от квартала, по този начин и от другите точки на града.

-Кои са трите ви съществени целта в програмата?

-Единият от тях е чистотата, както споделих. Не може да се решат там нещата с магическа пръчка, като през 4-те години ще са нужни доста старания.  Другите два целта са – зелените площи и инфраструктурните проблеми.

 „ Източен ” е с минимум квадрати озеленяване на глава от популацията в Пловдив, като даже е под европейското условие за това.

Трябва да забележим всички терени, които са подобаващи за озеленяване и да изградим паркови пространства. Дори може да се обособят и така наречен микро паркове на терени в квартал „ Гладно поле ” и „ Каменица. Там има терени  с по 400 -500 кв.м, които общината е поставила в програмата за продажба. Ако наситим региона с такива дребни зелени петна  - озеленяване, пейки, дребни детски площадки, мисля, че  хората ще бъдат удовлетворени.

В „ Столипиново ” също има подобаващи места за построяването на по-големи  паркове, а за какво да не превърнем и бул. „ Марица – Юг ” в сходна зона, както е против Водната палата?

Безспорно максимален приоритет е построяването на огромен общоградски парк на мястото на казармите в Гладно поле. Това обаче е дълготраен план. В новия Общ устройствен план е планувано точно това. Все отново би трябвало да се реши въпроса със собствеността на военните парцели.

Относно инфраструктурата то е на първо място са улици, които би трябвало да бъдат актуализирани – с пътната част, тротоари, паркоместа.

Може да се построи и многоетажен паркинг към стадион „ Христо Ботев ”, който да се употребява и от живеещите в региона, тъй като там казусът се задълбочава.

-Какво ще наградите хората, с цел да гласоподават на балотажа за Вас?

- Призовавам ги да гласоподават с разсъдък на 5 ноември.  Не желая да давам обещания, които не мога да спазя. Гарантирам обаче, че ще  работя с всички сили „ Източен ” да се трансформира в един от най-хубавите региони за живот в Пловдив.

Ще съм разполагаем 24/7  на всички поданици на региона, като ще се опитам да оказа помощ в разрешаването на всеки един проблем.

Ерол Садъков е с номер 36 в интегралната бюлетина за кмет на регион " Източен "!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР